Coöperatie

Nieuwe CRV-adviesraad vervangt fokkerij- en inforaad

categorie Coöperatie

CRV krijgt vanaf maart 2018 een nieuwe adviesraad van veehouders die meedenken over de strategische ontwikkeling van producten en diensten. De nieuwe CRV-adviesraad geeft advies aan het bedrijf CRV en de raad van commissarissen en is een samenvoeging van de bestaande info- en de fokkerijraad.

De nieuwe opzet zal naar verwachting de innovatiekracht van CRV versterken en sluit aan bij de actuele werkwijze binnen het bedrijf. De ontwikkeling van fokkerij- en informatieproducten gebeurt immers steeds meer geïntegreerd. Denk aan Fokken op Maat en de verzameling v…

lees meer ›

Hoe werkt betrouwbaarheid voor een individuele koe?

De betrouwbaarheid geeft aan hoeveel informatie in de fokwaarde is verwerkt. Voor fokwaarden van dochtergeteste stieren zijn we gewend betrouwbaarheden van 80 procent of meer te zien, maar hoe zit dat bij koeien?

In tegenstelling tot stieren krijgen de meeste koeien slechts enkele nakomelingen die voor een hogere betrouwbaarheid zorgen. Wel kan de eigen prestatie meegenomen worden. De volgende informatiebronnen beïnvloeden de betrouwbaarheid van een individuele koe:

– eigen prestatie
– ouders
– nakomelingen
– erfelijkheidsgraad
– genomics

Voorbeeld
Als beide ouder…

lees meer ›