Persbericht

bedrijfsinspectie

Test News

categorie Persbericht

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Proin eget tortor risus. Donec applicudin molestion malesuada. Sed porttitor lectus nibh. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Donec applicudin molestion malesuada. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Quisque velit nisi, pretium …

lees meer ›

Boerenmelkkoeverkiezing groot succes

categorie Persbericht

Met een deelname van 61 koeien was de allereerste boerenmelkkoe-verkiezing van de Veluwe direct een groot succes. De verkiezing was georganiseerd door het bestuur van het district Centraal-Nederland in samenwerking met de veestapeladviseurs en de afdeling verenigingszaken van CRV.

De juryleden Marcel Pelleboer en Alfred van Ittersum bezochten alle bedrijven en plaatsten de koeien van verschillende rassen op basis van functioneel exterieur, productie, vruchtbaarheid en uiergezondheid.
Voor de verkiezing konden alleen oudere koeien (minimaal drie keer gekalfd) worden…

lees meer ›

Nieuwe CRV-adviesraad is benoemd

categorie Persbericht

Op maandag 23 april 2018 is het laatste lid van de nieuwe CRV-adviesraad benoemd. Daarmee is de totstandkoming compleet en komt de raad op 24 en 25 april voor het eerst in zijn nieuwe vorm bij elkaar. ‘Ik ben heel tevreden over de samenstelling van de groep, ieder met zijn eigen expertise en achtergrond’, aldus Wichard Kievit, voorzitter van de CRV-adviesraad.

De CRV-adviesraad bestaat uit de volgende leden:

Voorzitter: Wichard Kievit uit Bunne
District 1: Mark Sluis uit Hem
District 2: Jeanet Brandsma uit Giethoorn
District 3: Gert-Jan Roseboom ui…

lees meer ›

Nieuws rond fokwaardeschatting augustus 2017

categorie Fokwaarden, Persbericht

De fokwaardeschatting van augustus kent enkele aanpassingen. Hieronder ziet u een overzicht van de aanpassingen in de Nederlandse en Vlaamse fokwaardeschatting en daaronder de aanpassingen die in het buitenland zijn doorgevoerd.
 
KI-stieren kleine lokale rassen
Voor KI-stieren van de kleine lokale rassen zijn de publicatie-eisen voor het verkrijgen van een productiefokwaarde aangepast. Vanaf heden moeten stieren minimaal 10 nakomelingen hebben en vervalt de eis op het aantal bedrijven waarop de nakomelingen rondlopen. Voorheen moest een stier dochters op minimaal…

lees meer ›

Nieuws rond fokwaardeschatting april 2017

categorie Fokwaarden, Persbericht

De fokwaardeschatting van april kent enkele aanpassingen. Hieronder ziet u een overzicht van de aanpassingen in de Nederlandse en Vlaamse fokwaardeschatting en daaronder de aanpassingen die in het buitenland zijn doorgevoerd.
Voor de berekening van de melkproductiefokwaarden wordt vanaf de fokwaardeschatting van april 2017 gebruik gemaakt van de proefmelkingen in de eerste 5 lactaties van een dier. Tot op heden waren de fokwaarden gebaseerd op de eerste 3 lactaties van een dier. Tevens worden in de berekeningen de proefmelkingen gebruikt tot dag 420 in lactatie. Dit wa…

lees meer ›