Boerenmelkkoeverkiezing groot succes

categorie Persbericht
11
nov
2019
0
Reacties

Met een deelname van 61 koeien was de allereerste boerenmelkkoe-verkiezing van de Veluwe direct een groot succes. De verkiezing was georganiseerd door het bestuur van het district Centraal-Nederland in samenwerking met de veestapeladviseurs en de afdeling verenigingszaken van CRV.

De juryleden Marcel Pelleboer en Alfred van Ittersum bezochten alle bedrijven en plaatsten de koeien van verschillende rassen op basis van functioneel exterieur, productie, vruchtbaarheid en uiergezondheid.
Voor de verkiezing konden alleen oudere koeien (minimaal drie keer gekalfd) worden ingeschreven. Tijdens de rondgang stelde de jury spontaan voor een extra rubriek in het leven te roepen voor het indrukwekkende aantal ingeschreven koeien met een levensproductie van meer dan 100.000 kilo melk.

Uitslagen

De uitslag van de boerenmelkkoe werd bekendgemaakt op een gezellige slotavond, die door 130 mensen werd bezocht. In de rubriek derde- en vierdekalfskoeien was de eerste plaats voor Riek 50 (v. Wonder) van Gert Jan van der Velde uit Brummen. Bij de vijfde- en zesdekalfskoeien ging de winst naar vof Van Veldhuizen uit Harskamp met Maaike 89 (v. onbekend) en bij de koeien die zeven keer of meer hadden gekalfd, werd Fidelitydochter Boukje 181 van melkveehouderij Plender uit Kamperveen tot beste boerenmelkkoe verkozen. De toegevoegde rubriek honderdtonners kreeg met Bea 12 (v Incas) van Melkveebedrijf ’t Wissel uit Noordeinde een roodbonte winnares.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *